Spelregels en Mogelijkheden

Hulpmiddel

Uiteraard kun je het proces van ontwaken / gaan doorzien van beperkende overtuigingen, helemaal alleen doen, en is ‘mijn hulp’ zeker niet noodzakelijk. Soms kan het echter – althans zo is de ervaring hier – helpen om, om de zaken wat soepeler te laten verlopen, wat aanwijzingen te verkrijgen van iemand, die dit proces (heeft) door(ge)maak(t). Uiteindelijk geldt dat het gaat om een hulpmiddel, want uiteindelijk ‘ben jij het’, die een proces doormaakt. (Of, een kwestie van perspectief, ‘het proces wat jou doormaakt’.)

Plaatje observatie door man

(Samen) Onderzoeken?

 

Een goed gesprek

Aangezien de ‘werkelijkheid’, virtueel van aard is, kan er ook niet gezegd worden, dat Waarheid (en de realisatie ervan) ‘beter’ is dan ‘Werkelijkheid’ (en het geloof erin). Het mensen leiden naar de Waarheid, is dan ook niet iets wat per definitie (‘mijn’) voorkeur geniet. (Als dat ‘moet gebeuren’, gebeurt dat, zoals met alles, toch wel.)

Zeker zo prettig (en gezien vanaf het ervaringsniveau, logisch) vind ik het om mensen te helpen bij het overwinnen van obstakels die ‘hun’ leven (lijken te) belemmeren.

Vanuit ervaring sprekend, kan de claim worden gemaakt, dat ‘een goed gesprek’, vaak de eerste stap is naar (het ervaren van) meer ruimte. Waarbij het altijd zo is, dat jij en alleen jij bepaalt of je iets doet met de dingen die tijdens een gesprek aan het licht komen. Ik kan je helpen te leren jezelf te helpen, hoewel er paradoxaal genoeg, natuurlijk geen ‘ik’ is die ‘jou’ helpt, maar ik kan je niet ‘het werk’ uit handen nemen.

 

Eerste stap richting zelfonderzoek

Als het op hulp bij (de eerste stap richting) zelfonderzoek aankomt, zijn mijn rollen voornamelijk die van ‘bewaker van focus’, ‘gesprekspartner / ‘mee-kijker – wat betreft vaste patronen en overtuigingen”, en ‘wegwijzer’.

Het gaat dus vooral om het (helpen bij) het houden van focus, de – hier inmiddels bekende – noodsprongen van het ego / de mind aanstippen en (samen) doorzien. Er mede zorg voor dragen dat zelf-sabotage geen (of in elk geval minder) kans krijgt, en het ‘wijzen naar een eventuele volgende stap’.

 

Hulp bij calamiteiten bij het proces van Wakker Worden

Soms kan het gebeuren dat je in een situatie terechtkomt, waarbij er sprake is van een zogenoemde existentiële crisis. Dit kan je overkomen tijdens het proces van zelfonderzoek (autolyse, bij het zelf blijven, et cetera), maar ook kan het in sommige gevallen spontaan optreden. Inmiddels is er ruime ervaring met dit proces, en de eventuele ‘calamiteiten’, dus ook voor hulp daarbij, kun je bij STAP uit de MATRIX terecht.

'Hulp' bij het proces van ontwaken

Aan de hulp bij het proces van zelfonderzoek, een goed gesprek of hulp bij calamiteiten,via STAP uit de MATRIX, zitten spelregels en verwachtingen verbonden.

Spelregels,

Verwachtingen

Van jou wordt echter ook wat verwacht. Namelijk focus op het proces (verhalen, ervaringen, en inzichten delen, is leuk, maar te veel is een belemmering voor het proces), complete openheid / eerlijkheid, en het besef dat dit proces gepaard kan gaan met gevoelens van angst en wrijving, maar dat je daar te allen tijde, zelf verantwoordelijk voor bent.

Verhoudingen

‘Mij’ gebruiken om achter te schuilen, gelijk te krijgen, op af te reageren, als afleiding, of wat dan ook wat de voortgang van het proces in de weg staat, is dan ook niet aan de orde. Hoewel daar in principe niets mis mee is (dat is er met niets) werkt het niet echt optimaal om te verzanden in discussies, welles / nietes spelletjes, wantrouwen, het idee dat ‘ik’ iets van je wil, machtsspelletjes, enzovoorts.

‘Wet’

Wanneer focus, openheid en vertrouwen ontbreken of onvoldoende aanwezig blijken te zijn (als bewaker van het proces, ‘bepaal ik’ dat – niet echt natuurlijk, maar dat zal zeker zo lijken), zal dat een reden zijn om afscheid van elkaar te (moeten) nemen. Soms zijn er combinaties die – om welke reden dan ook – niet werken, of wordt het al snel duidelijk, dat er wat anders wordt gezocht dan dat STAP uit de MATRIX te bieden heeft. Ook in die gevallen geldt, dat ‘met elkaar stoppen’ de enige optie is. (Uiteraard is het uitgangspunt het tegenovergestelde, maar ‘mijn’ ervaring is, dat deze opmerking, in het kader van duidelijkheid, het vermelden waard is.)

Dat laatste klinkt – helemaal gezien het feit dat het kopje ‘wet’ leest – nogal autoritair, maar de ervaring leert (zie ook de tekst hierboven) dat het anders al snel vervelend en zonde van mijn tijd, en jouw geld, wordt. 

Tarieven

De kosten voor deze dienstverlening gaat uit van een tarief van 50 Euro per uur.

Soms is er echter hulp nodig bij een urgent / acuut probleem, maar zijn de financiën niet toereikend. In die gevallen kan er voor gekozen worden het tarief, in overleg naar jouw draagkracht  vast te stellen. Soms wordt besloten het probleem zelfs ‘om niet’ (gratis dus) aan te pakken.

Dit zorgt er allereerst voor, dat de hulpverlening voor een ieder toegankelijk is. Bijkomend voordeel is, dat deze optie er voor zorgt, dat er niet ook nog eens een financieel probleem ontstaat, naast het probleem waarvoor je in eerste instantie bij STAP uit de MATRIX aanklopte.

Contact opnemen kan via het contactformulier, hier.

 

Afspraak maken, vragen over afspraak

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht