Categorie archief: Stempels

Hier vind je informatie over, en ‘mijn visie op’, het hele fenomeen van stempels, psychiatrie, ggz, enzovoorts. Binnen ‘mijn ervaring’ is het een onderwerp wat daar als een rode draad doorheen loopt. Zelf ‘ben ik in het bezit’ van de stempels Autisme, Hoogbegaafdheid, en ADHD. Verder ben ik vader van twee kinderen met een stempel, en ben ik tijdens mijn leven veel mensen met een stempel mogen tegenkomen. Mensen die ik in veel gevallen heb mogen helpen zichzelf te helpen. Iets waaruit voor mij een groot stuk levensvreugde voortkomt.

Indoctrinatie, ‘kennis’, verwarring, denken te ‘weten’

In de volgende tekst, wordt er gekeken naar een aantal mechanismes, welke betrokken zijn bij de illusie van ‘denken te weten’, ‘kennis’, en verwarring die ontstaat door het statisch beschrijven van een dynamische ‘werkelijkheid’. Ook de manier waarop deze mechanismes vorm krijgen – zichzelf vormgeven, is de indruk ‘hier’ – binnen de ‘werkelijkheid’, komt aan de orde. Daarbij gaat het dan met name om het ‘machtsspel’ wat we regeren, politiek bedrijven, en bestuur noemen. Daarnaast wordt er o.a. gekeken hoe ‘dit systeem’, het natuurlijke verloop van dingen, doet stagneren.

Lees verder

Over Waarheid, ‘Werkelijkheid’, en ‘Stempels’

Mensen die STAP uit de MATRIX een beetje volgen, zal het zijn opgevallen. De website heeft een nieuwe layout gekregen, en ook inhoudelijk is er het een en ander veranderd. Wel vaker werd er een nieuwe koers ingezet, maar nu is duidelijk waar het heengaat. Dit is het eerste blog-artikel, ‘nieuwe koers’.

In dit artikel vind je info met betrekking tot de nieuwe opzet van het blog, de website, coaching en de andere mogelijkheden. Ook is dit artikel een uitleg met betrekking tot de navigatie en gebruik van de website. Je vindt hier een stukje achtergrond (verhaal) met betrekking tot wat er van STAP uit de MATRIX – en ‘mij’ – te ‘verwachten’ valt. Alles vanuit ‘mijn ervaring’, observaties en achtergrond (Autisme, hoogbegaafdheid, ADHD) Lees verder