Coaching Zelfrealisatie & Waarheidsrealisatie

Coaching bij het proces van Zelfrealisatie / Waarheidsrealisatie

De ervaring heeft mij geleerd, dat het schijnbare conflict tussen Waarheid en ‘Werkelijkheid’, wanneer deze niet is onderzocht, bij mensen vaak veel interne wrijving (lijden) oplevert. Vanuit mijn ervaring sprekend, geldt dat voor ieder mens.

Meestal ‘zijn we’, althans zo is de gedachte, dat wat we ons zelf over onszelf hebben wijsgemaakt, en hebben laten wijsmaken.

We zijn, zo denken we, ons lichaam, onze gedachten, de rollen die we spelen, enzovoorts. We willen vastigheid, omdat we, wanneer dit alles niet is onderzocht, daarmee denken zekerheid te kunnen verwerven. Een zekerheid, welke in en van zichzelf echter een illusie is, waardoor het er in proberen te blijven geloven, erg veel energie kost, en uiteindelijk angst (voor het verliezen van deze ‘zekerheid’) en wrijving (gedachte van ‘zekerheid’, maar het zien / ervaren van ‘onzekerheid’) met zich meebrengt. (Lijden, angst voor de dood, angst om ‘niet gezien te worden’ / ‘niet te bestaan’.)

Onzekerheid, verandering, en ‘niet weten’, hebben we (vooral in het Westen) gelijkgeschakeld aan ‘ongewenst’.

We zoeken onze vastigheid vaak in onze relaties, ons werk, religie, spirituele stromingen, en andere als waarheid aangenomen concepten. Het sterk geloven in deze ‘vastigheden’, moeten ons helpen deze illusies in stand te houden; zelfs wanneer deze ten koste van onze levensvreugde en levensenergie gaan. (In feite is elke definitie die wordt aangenomen en geloofd, iets wat je vrijheid beperkt.)

Voor veel mensen is het duidelijk, dat deze zaken niet zorgen voor daadwerkelijk geluk en stabiliteit. Dit is, naast de dood van een dierbare, (ernstige) gezondheidsklachten, een psychische crisis, een (oud / niet verwerkt) trauma wat opspeelt, of een andere calamiteit in het leven, één van de meest voorkomende redenen voor mensen om te gaan zoeken naar ‘zin’ en ‘zingeving’.

Relaties gaan namelijk stuk, ons werk kunnen we kwijtraken, dierbaren overlijden, en ideeën met betrekking tot religie en spirituele stromingen veranderen. Elke keer dat, dat gebeurt, er door verandering iets ‘lijkt weg te vallen’, is er weer een gevoel van wrijving, het idee van ‘is dit het nou’? Vaak wordt daar niet bij stilgestaan, maar wordt het ‘ontstane gat’, zo snel mogelijk opgevuld met een nieuwe relatie, ander werk, andere mensen, en bijvoorbeeld andere ideeën.

Plaatje over realisatie van de Waarheid door overgave en zelf-onderzoek.

‘Vrijheid’ ligt aan ‘de andere kant’, ‘naar binnen’, in plaats van ‘naar buiten’, om uiteindelijk te realiseren dat er van ‘binnen’ en/of ‘buiten’ geen enkele sprake is.

Het is allemaal hardnekkig en diep verankerd geraakt. Toch is het mogelijk om stap voor stap, ‘aan deze beperkende overtuigingen, ‘kennis’, gewoontes, en de daaruit voortkomende patronen, voorbij te gaan’. Het is een proces wat hier reeds lange tijd geleden is ingezet, en het leven hier, een stuk aantrekkelijker heeft gemaakt. (Hoe ver je daar in gaat is – tenminste zo lijkt dat effectief te werken – je eigen keuze.)

Het is iets wat ik een ieder van harte gun, het hierover communiceren, schrijven, en het aan de hand hiervan coachen, is dan ook mijn passie. Het is waar ik het liefst mee bezig ben. En het werpt keer op keer weer vruchten af. (Hier niemand die klaagt.)

Vanuit deze achtergrond, is STAP uit de MATRIX, en wat daaruit voortkomt (coaching, lezingen, dialoog) uiteindelijk tot stand gekomen.

De uitnodiging staat, om hier samen naar te kijken, zodat ook jij kunt gaan zien ‘wat is’, in plaats van ‘hoe je denkt dat het is’. Afspraak maken, benieuwd naar de mogelijkheden of contact opnemen? Klik Hier!   

Logo STAP uit de MATRIX

* Mocht je STAP uit de MATRIX willen ondersteunen kan dit het best door middel van een donatie, waarmee de kosten en een stukje tijd gecompenseerd kan worden. Kijk voor meer informatie op de pagina doneren, elders op deze website.