Spelregels & Disclaimer – Kaders en Verwachtingen

Op deze pagina vind je de ‘Spelregels’ zoals deze op STAP uit de MATRIX gehanteerd worden. Daarnaast een disclaimer met betrekking tot een aantal – in het voren aangestipte – mechanismes waarvoor ‘we’ zullen ‘moeten’ waken.

Wakker Worden, kun ‘je’ helemaal ‘zelf’

Om van het eerste maar direct af te zijn. Uiteraard kun je het proces van ontwaken  en/of gaan doorzien van beperkende overtuigingen – helemaal alleen doen, De spelregels bepaal je – uiteindelijk – zelf, en ‘hulp’ van derden, en ‘mijn hulp’ inclusief, is daarbij zeker niet noodzakelijk. Uiteindelijk geldt binnen deze context dat ‘jij’ je eigen proces leidt, of – en dat is een kwestie van perspectief – ‘je door je eigen proces laat leiden’.

Soms kan het echter helpen om – althans zo is de ervaring hier in de praktijk – gezien vanuit de context van ‘het proces wat soepeler te laten verlopen’, wat aanwijzingen te verkrijgen van iemand, die dit proces (heeft) door(ge)maak(t). (Waarbij er niet de illusie is dat ‘ik’ / ‘Marcel’, ga over uitkomsten of resultaten – voor zover daarvan sprake is – en ook ‘de persoon hier’ niet ‘jouw’ onderzoek, contemplatie, stappen zetten, kan doen.).

NB: Het mensen leiden naar de Waarheid, is niet iets wat per definitie (‘mijn’) voorkeur geniet. (Als dat ‘moet gebeuren’, gebeurt dat, zoals met alles, toch wel.) Vanuit dat idee is er de mogelijkheid ‘mij’ in te zetten als out-of-the-box gesprekspartner en ben ‘ik’ beschikbaar voor ‘een goed gesprek‘. 

Plaatje observatie door man

(Samen) Onderzoeken?

 ‘Mijn’ Verwachtingen / Spelregels

Van jou wordt echter ook wat verwacht. Binnen de context van ‘het proces van Wakker Worden’, gaat het om focus op het proces. Verhalen, ervaringen, en inzichten delen, is leuk, maar te veel is binnen deze context een belemmering voor het proces.

Wanneer de context van ‘een goed gesprek’ wordt gehanteerd (wat zich afspeelt op ‘ervaringsniveau’) is daarvoor meer ruimte. Binnen die context gaat het meer om ‘omdenken’, dan ‘voorbij het denken gaan’.

In beide gevallen geldt dat complete openheid / eerlijkheid, en het besef dat dit proces gepaard kan gaan met gevoelens van angst en wrijving, een must is. Ook geldt – als ‘wet’ – dat je daar te allen tijde, zelf verantwoordelijk voor bent. (Niemand ziet jouw gedachten, niemand voelt jouw gevoel.)

‘Mij’ gebruiken om achter te schuilen, gelijk te krijgen, op af te reageren, als afleiding, of wat dan ook wat de voortgang van het proces in de weg staat, is dan ook niet aan de orde. Hoewel daar in principe niets mis mee is (dat is er met niets) werkt het niet echt optimaal om te verzanden in discussies, welles / nietes spelletjes, wantrouwen, het idee dat ‘ik’ iets van je wil, machtsspelletjes, enzovoorts.

 

Voor de definitie van ‘Realisatie van Waarheid, Het Absolute, ‘Wat is”, zoals op STAP uit de MATRIX gehanteerd, klik je hier!

Voor de definitie van ‘zelfonderzoek’, zoals op STAP uit de MATRIX gehanteerd, klik je hier!

Voor de mogelijkheden die STAP uit de MATRIX, in de vorm van gesprekspartner / dienstverlener / entertainer te bieden heeft, kijk je op de pagina ‘mogelijkheden’.

Terug naar de pagina ‘Afspraak maken‘.