Spelregels & Disclaimer – Kaders en Verwachtingen

Op deze pagina vind je de ‘Spelregels’ zoals deze op STAP uit de MATRIX gehanteerd worden. Daarnaast een disclaimer met betrekking tot een aantal – in het voren aangestipte – mechanismes waarvoor ‘we’ zullen ‘moeten’ waken.

Je kunt het helemaal zelf

Om van het eerste maar direct af te zijn. Uiteraard kun je het (gaan) doorzien van beperkende overtuigingen (of ‘wakker worden’) helemaal alleen doen, Sterker, dat zul je zelf moeten doen. De spelregels daarbij bepaal je – uiteindelijk – dus zelf, en ‘hulp’ van derden, en ‘mijn hulp’ inclusief, is daarbij zeker niet noodzakelijk.

Uiteindelijk geldt ook binnen deze context dat ‘jij’ je eigen proces leidt, of – en dat is een kwestie van perspectief – ‘je door je eigen proces laat leiden’.

Soms kan het echter helpen om – althans zo is de ervaring hier in de praktijk – gezien vanuit de context van ‘het proces wat soepeler te laten verlopen’, wat aanwijzingen te verkrijgen van iemand, die dit proces (heeft) door(ge)maak(t). (Waarbij er niet de illusie is dat ‘ik’ / ‘Marcel’, ga over uitkomsten of resultaten – voor zover daarvan sprake is – en ook ‘de persoon hier’ niet ‘jouw’ onderzoek, contemplatie, stappen zetten, kan doen.).

Het (individueel) helpen / coachen van mensen, en ongefilterd praten over al deze in elkaar grijpende onderwerpen, ‘problemen’ in de levenssituatie, of wat dan ook wat te maken heeft met het opruimen – en/of doorzien – van ‘beperkingen’, is een grote interesse. Gedurende mijn leven heb ik hier de broodnodige ervaring mee opgedaan. Vanuit die insteek ben ik beschikbaar als out-of-the-box gesprekspartner en als gesprekspartner bij ‘een goed gesprek‘. 

Plaatje observatie door man

(Samen) Onderzoeken?

 Verwachtingen / Spelregels

Van jou wordt ook wat verwacht. Binnen de context van ‘dit proces’, en het gaan doorzien van ‘beperkingen’, gaat het om focus op het proces. Verhalen, ervaringen, en inzichten delen, is leuk, maar te veel ervan is binnen deze context een belemmering voor voortgang.

Binnen de context van ‘een goed gesprek’ (lifecoaching) is daarvoor meer ruimte, dan wanneer het gaat om de vragen ‘wie ben ik”? of ‘wat is waar’?. Binnen de eerste context gaat het meer om ‘omdenken’,  terwijl het bij ‘wat is waar’, juist om ‘voorbij het denken gaan’ gaat. (Dit lijken wellicht ‘twee dingen’ of ‘twee paden’, maar dat is een kwestie van context en perspectief.

Wat sowieso geldt is dat complete openheid / eerlijkheid geboden is, en dat ‘het besef dat dit proces gepaard kan gaan met gevoelens van angst en wrijving’, een must is. Ook geldt – als ‘wet’ – dat je daar te allen tijde, zelf verantwoordelijk voor bent. (Niemand ziet jouw gedachten, niemand voelt jouw gevoel.)

‘Mij’ gebruiken om achter te schuilen, gelijk te krijgen, op af te reageren, als afleiding, of wat dan ook wat de voortgang van het proces in de weg staat, is dan ook niet aan de orde. Hoewel daar in principe niets mis mee is (dat is er met niets) werkt het niet echt optimaal om te verzanden in discussies, welles / nietes spelletjes, wantrouwen, het idee dat ‘ik’ iets van je wil, machtsspelletjes, enzovoorts. Uiteraard gelden hier flexibiliteit, en veerkracht, (er is een dikke huid) maar soms ‘werkt het niet’, en dan is dat ook prima, en dat is nooit iets wat met schuld van ‘de één of de ander’ te maken heeft. 

 

Voor de definitie van ‘Realisatie van Waarheid, Het Absolute, ‘Wat is”, zoals op STAP uit de MATRIX gehanteerd, klik je hier!

Voor de definitie van ‘zelfonderzoek’, zoals op STAP uit de MATRIX gehanteerd, klik je hier!

Voor de mogelijkheden die STAP uit de MATRIX, in de vorm van gesprekspartner / dienstverlener / entertainer te bieden heeft, kijk je op de pagina ‘mogelijkheden’.

Terug naar de pagina ‘Afspraak maken‘.