Een andere koers, een andere insteek

Alles 'Verdwenen'Dit artikel verschijnt na een aantal nogal rumoerige weken, met tal van gebeurtenissen, en wendingen, en geeft aan hoe de vlag er op hier dit moment voor staat. Waarbij het geen verdediging, of afkeuren is, aangezien het uiteraard alleen over de belevingswereld hier gaat. Wat het wel aangeeft is het hoe en waarom van deze resolute koerswijziging en pakt een beetje door op wat hier de afgelopen tijd is geobserveerd. 

Breakdown

Na een complete breakdown een aantal weken geleden, een interventie van de ggz, een vracht naweeën, en een soort van ‘nieuwe start’, zag ik wat het gedenk over waarheid en non dualisme (in welke vorm ook) binnen een dualistische werkelijkheid, voor mij deed. Ik heb dan ook besloten een andere koers te gaan varen, en me te richten op de ervaringen hier en nu.

Ik realiseerde me dat ‘waarheidsrealisatie’ voor mij realiteitsontkenning (vanuit angst om te leven) en zelf-ontkenning (vanuit een steeds aanwezig, verborgen – en ontkend – minderwaardigheidscomplex en teleurstelling) bleek te zijn (geworden).

Pure angst

Hier leidde het tot depersonalisatie & derealisatie. Een ervaring die hier op zijn zachts gezegd als onprettig en ongewenst ervaren werd.

Door mijn constante ‘het is allemaal toch niet waar’, had ik de dagelijkse realiteit (en de mensen in mijn directe omgeving, waaronder de kinderen) grotendeels uit het oog verloren, en werd functioneren steeds meer onmogelijk. Eigenlijk het mezelf zover traumatiseren dat het een bepaalde toestand van ‘weg zijn’, in de mind opwekte. Maar, zo is de conclusie nu, is er niets om van te vluchten, en niets wat er niet bijhoort.

Uiteindelijk geldt ook voor ‘jou’, het ultieme loslaten….

Uiteindelijk zal, binnen de context van een mensenleven, de dood zijn werk doen. Die tijd is echter niet nu, en ik zie geen goede reden (meer) daarop alvast vooruit te lopen.

Ook het hele commentaar geven op alles en iedereen, hoe iedereen ‘het verkeerd doet’. ‘de kutwereld’, enzovoorts, is, zo is gebleken, helemaal niet mijn ding.

Allereerst was dat – deels onbewust – altijd (grotendeels) gebaseerd op de ervaringen van anderen, waarbij die anderen hun informatie – zo is de conclusie hier – al dan niet bewust, baseren op religie (Oost of West) en/of verkoop / marketing / piramide scams , in welke vorm ook.

From now on I only let my own experience, my own life, and all that happens within it, be the teacher and guru. I apparently have got one shot, and why throw that one shot away, besides for maybe escaping the fear of pain and suffering? Not one reason.

Waarbij het wel gezegd dient te worden dat de interesse richting / ‘geloof in’ dit gedachtegoed hier inmiddels vrijwel nihil geworden is.

Mocht ik dus niet reageren op social media en dergelijke, en niet meedoen aan dialogen over ‘de waarheid’ en ‘illusie’, is dat uiteraard niet iets persoonlijks t.o.v. wie dan ook.

I wish everyone ‘travelling another path’ / route all the best of the world.

Marcel

4 gedachten over “Een andere koers, een andere insteek

 1. Malou Vreeswijk

  Hoi Marcel,

  Ik ben al een tijdje niet op je website geweest maar had ineens het gevoel dat te willen doen dus hier ben ik dan. Net bovenstaande artikel gelezen. Ik hoop dat alles goed met je gaat en dat je je nu een stuk beter voelt na die dollemansrit. Stay strong!

  Veel liefs, Malou

  1. Marcel Graumans Bericht auteur

   Hi Malou!

   Over ‘toevallig’ gesproken… Had het gisteren over jou, en vandaag dit bericht… :D

   Alles gaat hier weer heel aardig. Een beetje acclimatiseren nog soms. Heb nogal wat ‘achtergelaten’, en na 25 jaar bijna dagelijks blowen, nu al meer dan 2 maanden clean. Het bevalt goed, en het wordt alleen maar beter. Wat leuk trouwens om wat van je te horen. (Het ‘lijntje’ is nooit anders geweest / geworden. :) )

   Ik hoop dat jij het ook goed maakt, want dat is je van harte gegund.

   Dikke knuffel,

   Marcel

   1. Malou Vreeswijk

    Oh wat goed van je! Ik ben trots op je ^^

    Met mij gaat alles prima hoor, ben zelf ook nog dagelijks bezig met vanalles ‘uit te pluizen’ maar het gaat de goede kant op. Hoop ik, haha. En inderdaad lekker toevallig :P maar energetische banden breken inderdaad niet zo snel.

    Knuffel terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.