Doel en regels

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3088
  Marcel Graumans
  Sleutelbeheerder

  Op dit forum kan gepraat worden over ideeën, ervaringen, beleving, en alles wat met ‘de persoonlijke ervaring’ te maken heeft, vanuit dat oogpunt – ‘persoonlijke ervaring’ – gezien.  Waarbij dit forum zich vooral richt op mensen met autisme, mensen met begaafdheid, of en combinatie van beiden.

  Waarom speciaal voor Autisme en/of begaafdheid?

  De reden om te richten op specifiek deze groep is tweeërlei. Allereerst vanuit mijn eigen (dubbele) diagnose. Ten tweede, omdat de ervaring leert dat de communicatie in deze gevallen vaak wat anders verloopt dan in het geval van de neurotypische mens. Mijn ervaring leert dat een omgeving als deze dan ook ‘veiliger’ is, en er vaak minder sprake is van miscommunicatie.

  REGELS (Ja, en nog zeer strikt ook!)

  Hoewel ik een hekel heb aan regels, zijn deze er toch. Deze zijn ook nog eens vrij strikt, en ze worden ook op een strikte manier gehandhaafd. Dit om het voor iedereen leuk te houden.

  • We’ praten over processen, psychologie, gedrag, ervaringen of whatever, NIET over ‘personen’ – en wat ‘zij’ al dan niet goed of fout zouden doen. ‘We’ praten op dit forum dus MET ‘elkaar’, en NIET OVER elkaar!
  • Dit forum is niet bedoeld om ‘anderen’ te overtuigen van ‘jouw’ ideeën en overtuigingen. Het ‘denken voor een ander’ – en zo op basis van je eigen belevingswereld iets voor een ander invullen – wordt niet gewaardeerd.
  • Dit is een forum waar hardop gedacht mag worden, en er dus geen onderwerpen zijn die geschuwd hoeven te worden. Het naar aanleiding van ‘een – voor ‘jou’ – ‘ongewenst’ onderwerp – aanvallen, afserveren, enzovoorts, wordt eveneens afgeraden.
  • We gaan op dit forum met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid, respect, en de (h)erkenning van elkaars ‘autonomie’.
  • Het doel is elkaar daar waar mogelijk te helpen, mooie dialogen aan te gaan (geen gelijk halen / discussie), en vooral om als mensen met elk hun eigen waarde met elkaar om te gaan.

  Bovenstaande regels (kaders om e.e.a. in beweging te houden) worden vrij strikt gehandhaafd. Iedereen kan een fout maken, maar bovenstaand regels continu overtreden komt je op een ban te staan.

  Wanneer je het forum gebruikt om reclame te maken, spullen te verkopen, of er op een andere manier een commercieel tintje aan geeft, volgt er ook een ban.

  Mocht je het daar niet mee eens zijn, of bezwaren hebben tegen deze insteek en omgangsvormen, is het zeker geen verplichting om van deze groep lid te worden…

  Ik wens iedereen veel plezier.

  Marcel Graumans – STAP uit de MATRIX

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.