Korte terugblik 2018, kleine vooruitblik 2019 (ovb) ;)

Foto vastgelopen computerVandaag de laatste dag van 2018. Een mooi moment om eens naar een aantal dingen terug te kijken. Ook een mooi moment om even vooruit te kijken, want het is – door een samenloop van omstandigheden, en wendingen – een hele poos nogal stil geweest op STAP uit de MATRIX. Er is wel een idee om weer te gaan schrijven en video te gaan maken, maar dat zal er dan wel heel anders uitzien dan dat de bezoekers van mij gewend zijn.

2018 is een jaar wat voorbij gevlogen is. Zoals altijd een jaar vol ups en downs, lief en leed, maar vooral een jaar van verandering.

Het jaar was een beetje als de seizoenen, die ook als vanzelf komen en gaan.

Het begin

In het begin van het jaar was er het interview met Patrick Kicken, wat ik als erg aangenaam ervaren heb. Daarna volop bezig geweest met het maken van video’s – waarvan inmiddels de meeste nu offline gehaald zijn.

Laatste kwartaal

Dat laatste heeft te maken met iets wat later in 2018 gebeurde. Vooral het laatste kwartaal was daarmee nogal een rollercoaster, omdat een gebeurtenis mijn perceptie op losse schroeven zette. Het was verbijsterend om de destructiviteit en obsessiviteit te zien waarmee ik te werk was gegaan in mijn zoektocht naar, sja naar wat eigenlijk?

Alles ineen ‘anders’, maar zo bleek / blijkt, gewoontes sterven een langzame dood, waardoor het haast leek / lijkt op ‘opnieuw leren lopen’.

‘Klaar’ is ‘klaar’

Een andere gewoonte die 2018 niet overleefd heeft is mijn overmatige (dagelijkse) cannabisgebruik, die na een afwezigheid van een aantal weken in het jaar ervoor, een complete comeback gemaakt had. Maar, zoals ook in dit geval gebleken is, is ‘klaar’ ook echt ‘klaar’.

Foto Matrix stijl - Ctrl-Z

Eerst zelf ‘schoon schip maken’?

Ook was 2018 het jaar waar ik mijn vele ‘alleen zijn’, meer een plek heb kunnen geven, maar er tevens achterkwam dat, dat niet per definitie ‘mijn geprefereerde vorm’ is. (Zo kwam het dat ik eind dit jaar meedeed met het Joris’ Kerstboom initiatief hier in Tiel. Ook heb ik natuurlijk nog steeds de winkel ‘werkzaamheden’ (waar mensen regelmatig komen ‘kletsen’), en het buurtje waar ik woon.

Hoe het allemaal ook zij, ik laat 2018 achter met een bepaald genoegen en een bepaalde dankbaarheid, en verwelkom met grotendeels vertrouwen 2019.

2019

Ergens in 2019 wil ik de draad weer oppikken met het delen van mijn inzichten en ervaringen. Het zal dan echter vanuit een andere insteek zijn dan gewend. Meer gericht op het leven, en wat persoonlijker van toon. Vanaf de crisis in september is er een soort van herontdekking aan de gang. Dingen die wel werden geweten, maar ontkend, beginnen nu meer en meer een plaatsje te vinden. Hierdoor wordt het makkelijker te zijn wie ik ben, en daar horen nu eenmaal een aantal kenmerken (o.a. op het gebied van hoogbegaafdheid / gevoeligheid in) in, en voelen is iets wat centraler is komen te staan / komt te staan.

Ten slotte

Ten slotte wil ik iedereen die – en alles wat – op mijn pad kwam bedanken, en wens ik iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar.

 

2 gedachten over “Korte terugblik 2018, kleine vooruitblik 2019 (ovb) ;)

  1. Elly

    Vandaag bijna de laatste dag van 2019 .Het kwam zo in me op :) .Gezien de stilte gaat het zoals het gaat ,en dat is prima dan .Fijne jaarwisseling Marcel .Hoe dan ook xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.